Vi ønsker hjertelig velkommen til SKJÆRGÅRDSMATUKA 2021 -en uke med lokalmatglede! Programmet oppdateres fortløpende.

    • MENY Lokalmatkampanje 26-28 august.

      Lokalmatkampanje i forbindelse med Skjærgårdsmatuka 2021.  Følg med hos din lokale MENY butikk:

      MENY Revetal/Jarlsberg/Stokke/Farmandstredet/Heimdal/Eiktoppen/Tolvsrød/Borreveien/Åsgårdstrand/Teie Torg/ Nøtterøy/Andebu/Horten/Holmestrand

       

    • 10:00

      Geitmyras STORE meitemark jakt

      Sammen med Skjærgårdsmat og Skjærgårdsmatuka i Tønsberg har vi laget en knippe morsomme og smakfulle arrangementer for hele familien. Vi presenterer et nytt spennende tema hver dag.
      Mandag starter den store meitemarkjakten. Gå på markjakt i hagen. Finn den største meitemarken, mål den og ta bilde, legg ut bildet i arrangementet eller #geitmyramarken på instagram.
      Vinneren får en spennende gave fra oss.
      Dette er et helt digitalt arrangement og åpent for alle.
      Passer for deg mellom 0-110 år
      Geitmyra matkultursenter for barn jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barn.
      Skjærgårdsmat i Tønsberg er en arena for matglede og viktige diskusjoner som omhandler mat, bærekraft og helse.

       

    • Lokalmat på menyen

      I Skjærgårdsmatuka ( 30/8-5/9) kan du spise skikkelig gode lokalmatretter på flere restauranter! Vi anbefaler dere å være tidlig ute med å booke bord, her blir det #lokalmatglede .

      Restauranter og menyer publiseres fortløpende på Facebooksiden HER

      Booking av bord skjer hos det respektive spisested.

    • 10:00 -17:00

      Mattorget Gjennestad -Stokke

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

    • 10:00

      TacoTirsdag med Geitmyra Matkultursenter for barn -Digitalt arr.

      Visste du at taco smaker ekstra godt på tirsdager?
      Alle elsker taco og mange lager den samme varianten hver uke. Men hvorfor ikke lage den med hval? Sjekk ut arrangementet HER
      Sammen med Skjærgårdsmat og Skjærgårdsmatuka i Tønsberg har vi laget en knippe morsomme og smakfulle arrangementer for hele familien. Et nytt tema hver dag. Vi inviterer til en helt spesiell og ekstra smakfull tacokveld hvor vi lager tacos med hjemmelagde tortillalefser og vårt eget tacokrydder.
      Dette er et helt digitalt arrangement og åpent for alle. Passer for deg mellom 0-110 år.
      Geitmyra matkultursenter for barn jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barn.
    • 17:00-21.00

      Østerssafari fra kajakk

      Bli med på en herlig padletur – og opplev livet i Færder nasjonalpark over og under overflaten. Færder er et kajakkparadis – og mestringsfølelsen kommer fort. Snart løfter vi blikket og nyter naturen. Østersen er myteomsust, og absolutt en delikatesse men på strendene bidrar vi til å bli kvitt den. Etter padlingen inviterer Norwegian Shores oss innenfor på omvisning og smaksprøver og du kan lære kunsten å åpne en østers.

      Skjærgården fascinerer og byr på opplevelser. Bli med på oppdagelse.

      VIKTIG INFORMASJON -Det trengs ingen padleerfaring.

      PÅMELDING HER

    • 10:00-17:00

      Mattorget Gjennestad -Stokke

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

    • 17.00-19.00

      Digital Tangsafari -Teams

      Deltagere som melder seg på får tilsendt materiale på epost mandag 30 august.

      Det blir så et Teams møte tirsdag 31 august klokken 1700-1900

      Deltagere tar de påfølgende dagene selv turen ut i fjæra og sanker med den kunnskapen de har fått på kurset og videre hjem for å rense råvarene og lage den matretten de selv ønsker – med tang og tare som de har sanket. Du bestemmer selv hva slags mat du vil lage. Inspirasjon og enkle oppskrifter kan du også se på nettsidene https://tingmedtang.no/oppskrifter-med-tang-og-tare/

      Lørdag 4 september møtes vi igjen på Teams (kl. 1700-1800) og går gjennom erfaringer, ser på bilder og svarer på spørsmål fra deltagere.

      Pris pr. familie – kr. 300,-

      PÅMELDING HER:  bjorn@tingmedtang.no   frist 27/8/21

      Faktura sendes til deltager sin epost adresse

    • Lokalmat på Menyen

      I Skjærgårdsmatuka ( 30/8-5/9) kan du spise skikkelig gode lokalmatretter på flere restauranter! Vi anbefaler dere å være tidlig ute med å booke bord, her blir det #lokalmatglede .

      Restauranter og menyer publiseres fortløpende på Facebooksiden HER

      Booking av bord skjer hos det respektive spisested.

    • 09:30-11:00

      Barnas Kystkultur - for barnehager

      Vi inviterer BARNEHAGER til en fin opplevelse ombord på DS Kysten. (Det er ingen seiling, vi ligger ved brygga under arrangementet).
      Lære å skrelle reker, smak på sjømat med omvisning og historier ombord.

      Det blir omvisning og aktiviteter gruppevis (med den gruppen/barnehagen) du kommer med.

      Kystmatkultur er en viktig del av den lokale matformidlingen i regionen vår.
      Skjærgårdsmat har som formål å bidra til økt kunnskap og bevisstgjøring til lokal mat og drikke, samt sunnere matvalg hos unge mennesker. Sunnere mat til barn og unge drives dels gjennom løpende initiativ og nye prosjekter.

      PÅMELDING HER

    • 12:00-13.30

      Barnas Kystkultur -for barnehager

      Vi inviterer BARNEHAGER til en fin opplevelse ombord på DS Kysten. (Det er ingen seiling, vi ligger ved brygga under arrangementet).
      Lære å skrelle reker, smak på sjømat med omvisning og historier ombord.

      Det blir omvisning og aktiviteter gruppevis (med den gruppen/barnehagen) du kommer med.

      Kystmatkultur er en viktig del av den lokale matformidlingen i regionen vår.
      Skjærgårdsmat har som formål å bidra til økt kunnskap og bevisstgjøring til lokal mat og drikke, samt sunnere matvalg hos unge mennesker. Sunnere mat til barn og unge drives dels gjennom løpende initiativ og nye prosjekter.

      Påmelding HER

    • 09:00-11:00

      Gartnerivandring med fokus på bruk av nyttedyr i blomster

      NORGRO AS og Skalleberg Gartneri ønsker velkommen til gartnerivandring under Skjærgårdsmatuka.

      Dato: onsdag  1.september

      Kl:       09.00-11.00

      Sted:   Skalleberg gartneri, Rørkollveien 71, 3160 Stokke

      www.skalleberg-gartneri.no

      Gartnerivandringen er gratis, men vi ønsker gjerne din tilbakemelding av hensyn til Covid 19 og enkel servering. Følg med HER

      Påmeldingsfrist: Innen 30 august til: Silje.stenstad.nilsen@norgro.no eller 901 68 703

      Program

      09:00 Velkommen og praktisk info v/Silje Stenstad Nilsen, NORGRO AS

      09:15 Hvorfor og hvordan bruke nyttedyr v/Silje Stenstad Nilsen, NORGRO AS

      09: 30 Omvisning i gartneriet;  potteblomster, økologisk julestjerneproduksjon, spiselige blomster og krydder samt praktisk  bruk av nyttedyr i veksthuset (demonstrasjon av nyttedyrblåser)

      10.30 Oppsummering med kaffe og kjeks

    • 10:00

      Det spiselige havet - lær å filetere fisk med Geitmyra (Digitalt arr)

      Sammen med Skjærgårdsmat og Skjærgårdsmatuka i Tønsberg har vi laget en knippe morsomme og smakfulle arrangementer for hele familien. Et nytt tema hver dag.
      Onsdag spiser vi fisk. Følg med HER på onsdag kl.10. Vi skal filetere fisk og lage superdigge fiskekaker.
      Dette er et helt digitalt arrangement og åpent for alle. Passer for deg mellom 0-110 år.
      Geitmyra matkultursenter for barn jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barn.
    • 10:00-17:00

      Mattorge Gjennestad

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

    • 11:00-15:00

      Røyse Bærpresseri på Mattorget Gjennestad -Stokke

      Velkommen til Mattorget og hils på Røyse bærpresseri! De vil ha stand her hos oss! Informasjon finner du HER
      Mattorget er åpent fra 10-17.00.
      Velkommen innom for masse gode lokale matvarer ❤
      Røyse Bærpresseri produserer våre egne råvarer som solbær, rabarbra, eple, rips, stikkelsbær, jordbær og kirsebær. Dette lager vi drikke av som er helt fri for tilsetningsstoffer, naturligvis!
    • 12:00-15:00

      Solli Bigård på Mattorget Gjennestad -Stokke

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad! Møt lokale produsenter og små smaksprøver.

      Klokken 12:00-15:00  For mer informasjon trykk HER

      Solli Bigård kommer til å ha stand på utsiden av Mattorget den 1.sept. Velkommen innom! 😊

      Solli Bigård har drevet med bier og honningproduksjon i over 40 år. Holder til i Sandefjord, og har flere bieplasser der hvor sommerhonningen blir hentet og flytter kubene til Nissedal for lynghonning.
      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer! Ordinær åpningstid er 10:00-17:00
    • Lokalmat på menyen

      I Skjærgårdsmatuka ( 30/8-5/9) kan du spise skikkelig gode lokalmatretter på flere restauranter! Vi anbefaler dere å være tidlig ute med å booke bord, her blir det #lokalmatglede .

      Restauranter og menyer publiseres fortløpende på Facebooksiden HER

      Booking av bord skjer hos det respektive spisested.

    • 19:00

      Filmvisning "Den sista skôrden" av produsenten Tina Marie Qwiberg

      Tønsberg og Færder Bibliotek / Klokken 19.00 / Arrangør: ØKOUKA / Økologisk Vestfold og Telemark, ØkoVeTe,

      Filmen Den sista skôrden, vises etter spesiell tillatelse fra den svenske filmskaperen og –produsenten Tina-Marie Qwiberg. 

      Program: HER  

      Påmelding sendes til:
      kristine.aron@gmail.com eller nina@schwebs.no

      Miljø og bærekraft er ord på alles lepper, og mange ganger lurer man på: hva er det egentlig som foregår? Det snakkes om olje og gass og prompende kuer, CO2-avgifter og regenerativt landbruk. I jungelen av informasjon og arbeid med en bærekraftig fremtid befinner det nyetablerte fylkeslaget  Økologisk Vestfold og Telemark -ØkoVeTe

      Vi ønsker på denne måten å rydde vei for innsikt i noe av problematikken som knytter seg til de store overskriftene. Filmen viser hvordan et industrialisert og kostnadseffektivt jordbruk likevel kan ha store kostnader på grunn av de negative virkningene på jorda, som er grunnlaget for alt vårt levebrød. Filmen er i tillegg til å være opplysende også et estetisk prosjekt, hvor vakre nærbilder av naturen bringer oss tettere på forståelsen av livet som foregår rett under føttene våre.

      Vi åpner med enkel servering og introduksjon v/Nina Schwebs kl 19:00, før filmen starter ca kl 19:20.
      Det blir også muligheter til å kjøpe seg noe å drikke i baren.
      Om det er tid og interesse for det åpner vi gjerne for en liten publikumsdiskusjon om hva hver og en av oss kan gjøre for bidra til et mer bærekraftig matforbruk.

       

       

    • HverdagsSnacks -med Geitmyra Matkultursenter (Digitalt arr.)

      10:00

      Sammen med Skjærgårdsmat og Skjærgårdsmatuka i Tønsberg har vi laget en knippe morsomme og smakfulle arrangementer for hele familien. Et nytt tema hver dag.
      Torsdag lager vi god mat som gjør deg godt – enkel, morsom og spennende snacks som du kan spise hver dag. Følg med HER
      Dette er et helt digitalt arrangement og åpent for alle. Passer for deg mellom 0-110 år.
      Geitmyra matkultursenter for barn jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barn.
    • 10:00-16:00

      MATSENTRALEN -Vi gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse

      Tønsberg Torv:

      “Matsentralen, vi gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse”

      Matsentralen presenterer det faktiske matsvinnet og ønsker å motivere til å redde mer mat – i alle ledd av matvarenes reise.

      Du finner oss på Torvet i Tønsberg denne dagen, kom gjerne innom for en prat! Mer om Matsentralen Vestfold og Telmark finner du her

       

    • 12:00-14:00 (Lunsj 14:00-15:00)

      Norge trenger bonden - landbrukspolitisk debatt

      NORGE TRENGER BONDEN – LANDBRUKSPOLITISK DEBATT

      Arr: Vestfold og Telemark Bondelag

      Sted: Hotell Klubben

      Bøndene i Vestfold og Telemark vil produsere trygg mat av høy kvalitet! Vi vil være med å sikre matvareberedskapen, produsere mat på små og store gårder over hele landet og styrke verdiskapingen i næringsmiddelindustrien. Da må inntektene i jordbruket opp på samme nivå som andre grupper i samfunnet! Hvilke løfter vil de kommende stortingspolitikerne gi bøndene?

      Kaffe fra kl 11.30

      kl 12.00 – 14.00

      Innledning ved Vestfold og Telemark Bondelag

      Paneldebatt med listetoppene.

      Debattleder: Eva Nordlund, politisk kommentator i Nationen

      Vil du være publikum?

      Påmelding her (begrenset antall plasser)

       

      kl 14.00 – 15.00

      To-retters lunsj basert på råvarer fra Vestfold  INGEN LEDIGE PLASSER-Fullbooket

      (kan endres til buffet ved stor påmelding)

      Passer for deg som deltar på landbrukspolitisk debatt i regi av Bondelaget (kl 12-14) og/eller skal på næringspolitisk dialog i regi av NHO (kl 15)

      Kr 300 pr pers som betales ved påmelding.

      Påmelding her  

    • 15.00-17.00

      NHO Valgarrangement -om mat,drikke og jobbskaping

      Valgarrangement 2. september på Hotell Klubben i Tønsberg 

      15.00-17.00: 

      Valgarrangement om mat, drikke og jobbskaping
      Arr. NHO

      Næringspolitisk dialog mellom politikere og bedriftsledere. Petter Haas Brubakk, Gunnar Bakke og Ingunn Jordheim fra NHO Mat og drikke deltar.

      Alle har gode ønsker for verdikjeden for mat og drikke, men hva skal til for å lykkes sammen, og hvordan kan vi øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen og få flere arbeidsplasser? Påmelding.

      17.30 – 19.00:
      Velkommen som publikum til aktivt møte mellom politikere og ungdomsbedrifter med fokus på strategier for jobbskaping og entreprenørskap. Ungt Entreprenørskap dele historier om sine produkter fra jord til bord. Påmelding.

      19.30 – 21.00:
      Middag med lokale råvarer på Hotell Klubben sammen med deltakere, bedriftsledere og andre som følger “Skjærgårdsmatuka”. Middagen middag koster 695 kroner per person. Påmelding.

       

    • 17.30-19.00

      Aktivt møte med fokus på strategier for jobbskaping og entreprenørskap

      Valgarrangement 2. september på Hotell Klubben i Tønsberg 

      15.00-17.00: 

      Valgarrangement om mat, drikke og jobbskaping
      Arr. NHO

      Næringspolitisk dialog mellom politikere og bedriftsledere. Petter Haas Brubakk, Gunnar Bakke og Ingunn Jordheim fra NHO Mat og drikke deltar.

      Alle har gode ønsker for verdikjeden for mat og drikke, men hva skal til for å lykkes sammen, og hvordan kan vi øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen og få flere arbeidsplasser? Påmelding.

      17.30 – 19.00:
      Velkommen som publikum til aktivt møte mellom politikere og ungdomsbedrifter med fokus på strategier for jobbskaping og entreprenørskap. Ungt Entreprenørskap dele historier om sine produkter fra jord til bord. Påmelding.

      19.30 – 21.00:
      Middag med lokale råvarer på Hotell Klubben sammen med deltakere, bedriftsledere og andre som følger “Skjærgårdsmatuka”. Middagen middag koster 695 kroner per person. Påmelding.

    • 19.30 -21.00

      Lokalmatpolitisk middag ANDRE ETASJE -Hotel Klubben

      Valgarrangement 2. september på Hotell Klubben i Tønsberg 

      15.00-17.00: 

      Valgarrangement om mat, drikke og jobbskaping
      Arr. NHO

      Næringspolitisk dialog mellom politikere og bedriftsledere. Petter Haas Brubakk, Gunnar Bakke og Ingunn Jordheim fra NHO Mat og drikke deltar.

      Alle har gode ønsker for verdikjeden for mat og drikke, men hva skal til for å lykkes sammen, og hvordan kan vi øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen og få flere arbeidsplasser? Påmelding.

      17.30 – 19.00:
      Velkommen som publikum til aktivt møte mellom politikere og ungdomsbedrifter med fokus på strategier for jobbskaping og entreprenørskap. Ungt Entreprenørskap dele historier om sine produkter fra jord til bord. Påmelding.

      19.30 – 21.00:
      Middag med lokale råvarer på Hotell Klubben sammen med deltakere, bedriftsledere og andre som følger “Skjærgårdsmatuka”. Middagen middag koster 695 kroner per person. Påmelding.

    • MENY Lokalmatkampanje 2-4 september

      Lokalmatkampanje i forbindelse med Skjærgårdsmatuka 2021.  Følg med hos din lokale MENY butikk:

      MENY Revetal/Jarlsberg/Stokke/Farmandstredet/Heimdal/Eiktoppen/Tolvsrød/Borreveien/Åsgårdstrand/Teie Torg/ Nøtterøy/ Andebu /Horten /Holmestrand

    • Lokalmatglede på Tønsberg Torv 2 og 4 september

      I samarbeid med Skjærgårdsmat har Tønsberglivet i perioden 2-4 september Lokalmatmarked på Torvet i Tønsberg! Denne helgen er markedsplassene på Tønsberg Torv forbeholdt lokale matprodusenter fra fylket.

      Råvarene du selger må ha sin opprinnelse fra regionen vår. Bli med på Skjærgårdsmatuka du også!🥬🥩🥕

      Booking gjøres på: https://www.tonsberglivet.no/tonsberg-torv/ (OBS! må være lokal matprodusent! Alle retningslinjer angående smittevern ligger på nettsiden.)

    • 10:00-17:00

      Mattorget Gjennestad -Stokke

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

    • 18.00

      Skjærgårdsmatukas REKO -utlevering Larvik på Torget

      Kort vei fra jord til bord! Du har kanskje hørt om REKO-ringen tidligere, men ikke testet det? Benytt muligheten til å bli kjent med lokalmatprodusenter og spennende råvarer!

      Ønsker du varer på denne leveringen? Bli medlem av REKO-ringen og bestill dine varer for levering den 2/9

      (dette arrangementet er KUN en utlevering av forhåndsbestilte råvarer)

      LINK
      https://www.facebook.com/groups/2020799494904981

    • 19:00

      Skjærgårdsmatukas REKO -utlevering Sandefjord i Peter Castbergsgate

      Kort vei fra jord til bord! Du har kanskje hørt om REKO-ringen tidligere, men ikke testet det? Benytt muligheten til å bli kjent med lokalmatprodusenter og spennende råvarer!

      Ønsker du varer på denne leveringen? Bli medlem av REKO-ringen og bestill dine varer for levering den 2/9
      (dette arrangementet er KUN en utlevering av forhåndsbestilte råvarer)
      HER: https://www.facebook.com/groups/374664689681885

    • Lokalmat på menyen

      I Skjærgårdsmatuka ( 30/8-5/9) kan du spise skikkelig gode lokalmatretter på flere restauranter! Vi anbefaler dere å være tidlig ute med å booke bord, her blir det #lokalmatglede .

      Restauranter og menyer publiseres fortløpende på Facebooksiden HER

      Booking av bord skjer hos det respektive spisested.

    • 10:00

      Ut på tur -aldri sur! Lag bålmat med Geitmyra Matkultursenter (digitalt arr.)

      Sammen med Skjærgårdsmat og Skjærgårdsmatuka i Tønsberg har vi laget en knippe morsomme og smakfulle arrangementer for hele familien. Et nytt tema hver dag.
      Fredag går vi på tur i hagen og lager enkel og supergod turmat.
      Dette er et helt digitalt arrangement og åpent for alle. Passer for deg mellom 0-110 år.
      Se arrangementet HER
      Geitmyra matkultursenter for barn jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barn.
    • 13:00-15:00

      Fermenteringskurs med Bare Vare -Tønsberg

      I forbindelse med Skjærgårdsmatuka 2021 ønsker vi velkommen til fermenteringskurs på Bare Vare!

      PÅMELDING HER!
      Fermentering eller melkesyregjæring er en gammel måte å konservere mat på. Men det er ikke bare konserveringsmetoden som er genial, vi øker også næringsinnholdet i den maten vi fermenterer, ved at det dannes enzymer og melkesyrebakterier og disse bidrar til å gjøre maten lettere fordøyelig for oss.
      På kurset fermenterer vi grønnsaker. Du blir med på å lage tradisjonell surkål i tillegg til at kursholder gir en innføring i andre varianter.
      Du vil få en innføring i fermentering fra start til slutt. Du får også med deg et glass med grønnsaker hjem, slik at du kan følge med på hva som skjer under selve fermenteringen og oppleve hvordan sluttproduktet blir. På denne måten blir du tryggere når du skal sette i gang på egenhånd!

      Mer informasjon HER

    • 16:30

      Afterwork -Skjærgårdsmatcruise DS KYSTEN

      DS KYSTEN

      Maritim Lokalmatglede med underholdning av;

      2 gitarkarer fra Varme Mennesker  som spiller De Lillos og andre norske slagere!

      PÅMELDING HER

      Bli med på AfterWORK SkjærgårdsmatCruise.
      Velkommen rett fra jobben, nyt vår deilige fiskesuppe m/ landbrød og smør til. Senk skuldrene og nyt sensommeren med kolleger og stemningsfull musikk.
      «2Varme gitarkarer» spiller Norsk – de Lillos, DumDum Boys og andre sommerslagere.
      Skjærgårdsmat skal være en arena for matglede og viktige diskusjoner som omhandler mat, bærekraft og helse. Vi ønsker å være en møteplass for aktører i næringen og skal inspirere til samarbeid, innovasjon og verdiskapning. Gjennom sine tre hovedsatsningsområder skal Skjærgårdsmat etablere kunnskap, bevissthet, eierskap og stolthet til den lokale matproduksjonen i Vestfold og Telemark Fylke.
      Vi seiler fra Brygga i Tønsberg og ut Vestfjorden til Vrengensundet og vi er tilbake til ca 19.30.
      Endringer i seilingsplan kan forekomme. Seilingen vil bli kansellert dersom vi ikke får nok passasjerer. Alle billetter refunderes automatisk ved kansellering
    • 18:00-20:00

      Fermenteringskurs med Bare Vare i Tønsberg

      I forbindelse med Skjærgårdsmatuka 2021 ønsker vi velkommen til fermenteringskurs på Bare Vare!

      PÅMELDING HER!
      Fermentering eller melkesyregjæring er en gammel måte å konservere mat på. Men det er ikke bare konserveringsmetoden som er genial, vi øker også næringsinnholdet i den maten vi fermenterer, ved at det dannes enzymer og melkesyrebakterier og disse bidrar til å gjøre maten lettere fordøyelig for oss.
      På kurset fermenterer vi grønnsaker. Du blir med på å lage tradisjonell surkål i tillegg til at kursholder gir en innføring i andre varianter.
      Du vil få en innføring i fermentering fra start til slutt. Du får også med deg et glass med grønnsaker hjem, slik at du kan følge med på hva som skjer under selve fermenteringen og oppleve hvordan sluttproduktet blir. På denne måten blir du tryggere når du skal sette i gang på egenhånd!

      Mer informasjon HER

    • MENY Lokalmatkampanje 2-4 september

      Lokalmatkampanje i forbindelse med Skjærgårdsmatuka 2021.  Følg med hos din lokale MENY butikk:

      MENY Revetal/Jarlsberg/Stokke/Farmandstredet/Heimdal/Eiktoppen/Tolvsrød/Borreveien/Åsgårdstrand/Teie Torg/ Nøtterøy/ Andebu / Horten /Holmestrand

    • 10:00 -17:00

      Mattorget Gjennestad -Stokke

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

    • Lokalmat på menyen

      I Skjærgårdsmatuka ( 30/8-5/9) kan du spise skikkelig gode lokalmatretter på flere restauranter! Vi anbefaler dere å være tidlig ute med å booke bord, her blir det #lokalmatglede .

      Restauranter og menyer publiseres fortløpende på Facebooksiden HER

      Booking av bord skjer hos det respektive spisested.

    • 17:00-21:00

      Østerssafari fra kajakk

      Bli med på en herlig padletur – og opplev livet i Færder nasjonalpark over og under overflaten. Færder er et kajakkparadis – og mestringsfølelsen kommer fort. Snart løfter vi blikket og nyter naturen. Østersen er myteomsust, og absolutt en delikatesse men på strendene bidrar vi til å bli kvitt den. Etter padlingen inviterer Norwegian Shores oss innenfor på omvisning og smaksprøver og du kan lære kunsten å åpne en østers.

      Skjærgården fascinerer og byr på opplevelser. Bli med på oppdagelse.

      VIKTIG INFORMASJON -Det trengs ingen padleerfaring.

      PÅMELDING HER

    • 08:00

      Lag skikkelig frokoststemning med Geitmyra Matkultursenter

      GOD LØRDAGSMORGEN!
      Sammen med Skjærgårdsmat og Skjærgårdsmatuka i Tønsberg har vi laget en knippe morsomme og smakfulle arrangementer for hele familien. Et nytt tema hver dag.
      Lørdag kan hele familien være med å lage frokost. Vi rister vårt eget smør, klapper vårt eget frokostbrød og lager den spennende retten egg i skjærsilden. Bli med HER
      Dette er et helt digitalt arrangement og åpent for alle. Passer for deg mellom 0-110 år.
      Geitmyra matkultursenter for barn jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barn.
    • 10:00-15:00

      Bondens Marked - Tønsberg Torv

      BONDENS MARKED på Tønsberg Torv

      Mer informasjon HER

    • 10:00-16:00

      Mere Mat på Mattorget Gjennestad

      Mere mat

      Mere Mat kommer til oss lørdag 4.sept kl 10.00-16.00!
      Kom og smak nydelige supper!
      Om Mere Mat:
      Ekte, sunne og smaksrike retter!
      Alle fortjener å ha muligheten til å kunne velge sunn og god mat som smaker som om du har laget den selv. Vi lager i dag supper, som ikke smaker industri, og målet vårt er at våre ferske og spiseklare supper skal være tilgjengelig for alle i hele Norge

      Informasjon finner du HER

       

    • 12:00

      Skjærgårdsmat Cruise med D/S KYSTEN

      Opplev Tønsbergfjorden og Færder Nasjonalpark fra sjøsiden med D/S Kysten

      Progam

      Billetter HER 

    • 12:30-15:00

      Ting med Tang - Tangkurs på Verdens Ende

      TANGKURS  på Verdens Ende

      STED: Besøkssenter Færder nasjonalpark -Verdens Ende

      TANGKURS på Verdens Ende, hvor du blant annet kan lære om tang & tare i hverdagsmaten.
      Hva er forskjellen på tang og på tare? Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten? Kan jeg høste den selv i fjæra? Hvilke arter egner seg til hva slags mat? Hvordan konserverer jeg dette?

      Kursholder er : Ting med Tang  

      Link til påmelding HER

    • 11.00-16.00

      Åpen Gård på Vidaråsen Landsby

      Velkommen til Åpen Gård på Vidaråsen

      Odd Jarle Stener Olsen snakker om «Å drive
      jordbruk i en sosialterapeutisk økolandsby». Det vil bli salg og aktivieter og mye annet spennende på programmet!
      Program finner du HER:

    • 13:00

      Holt Gård -Gårdsvandring og godsaker på grillen

      Holt gård tar imot gårdsbesøk som vanlig på lørdager og søndager, påmelding på https://holtgard.makeplans.net Lørdag og søndag i  SKJÆRGÅRDSMATUKA  er dessuten grillen varm med ulike godsaker fra gården og det blir blir gårdsvandring kl 13 :00 og kl 15:00 disse to dagene.

    • MENY Lokalmatkampanje 2-4 september

      Lokalmatkampanje i forbindelse med Skjærgårdsmatuka 2021.  Følg med hos din lokale MENY butikk:

      MENY Revetal/Jarlsberg/Stokke/Farmandstredet/Heimdal/Eiktoppen/Tolvsrød/Borreveien/Åsgårdstrand/Teie Torg/ Nøtterøy/ Andebu /Horten /Holmestrand

    • 15:00

      Holt Gård -Gårdsvandring og godsaker på grillen

      Holt gård tar imot gårdsbesøk som vanlig på lørdager og søndager, påmelding HER: https://holtgard.makeplans.net

      Lørdag og søndag i  SKJÆRGÅRDSMATUKA  er dessuten grillen varm med ulike godsaker fra gården og det blir blir gårdsvandring kl 13 :00 og kl 15:00 disse to dagene.

    • Lokalmatglede på Tønsberg Torv 2 og 4 September

      I samarbeid med Skjærgårdsmat har Tønsberglivet i perioden 2-4 september Lokalmatmarked på Torvet i Tønsberg! Denne helgen er markedsplassene på Tønsberg Torv forbeholdt lokale matprodusenter fra fylket.

      Råvarene du selger må ha sin opprinnelse fra regionen vår. Bli med på Skjærgårdsmatuka du også!🥬🥩🥕

      Booking gjøres på: https://www.tonsberglivet.no/tonsberg-torv/ (OBS! må være lokal matprodusent! Alle retningslinjer angående smittevern ligger på nettsiden.)

    • Lokalmat på Menyen

      I Skjærgårdsmatuka ( 30/8-5/9) kan du spise skikkelig gode lokalmatretter på flere restauranter! Vi anbefaler dere å være tidlig ute med å booke bord, her blir det #lokalmatglede .

      Restauranter og menyer publiseres fortløpende på Facebooksiden HER

      Booking av bord skjer hos det respektive spisested.

    • 10:00-14:00

      RødsFrukt på Matttorget Gjennestad

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad! Møt lokale produsenter og små smaksprøver.

      4. sept kommer RødsFrukt til oss og skal ha stand på utsiden av butikken vår!
      Velkommen innom for deilige smaksprøver og masse flotte høstvarer!

      For mer informasjon trykk HER

    • 11:00-14:00

      Natursti for hele familien Gjennestad VG2 på Mattorget Gjennestad - Stokke

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad! Møt lokale produsenter og små smaksprøver.

      Barn og ungdom VG2 På Gjennestad skal ha en flott Natursti og litt annet morro i parken på Gjennestad! Fra 11-14.00-
      Mattorget er åpent fra 10.00-16.00.

      Famlie natursti i parken mer info HER

       

       

    • 10:00

      FamilieQuiz med Geitmyra Matkultursenter (digitalt arr)

      Sammen med Skjærgårdsmat og Skjærgårdsmatuka i Tønsberg har vi laget en knippe morsomme og smakfulle arrangementer for hele familien. Et nytt tema hver dag.
      Søndag er quizdag!  Test kunnskapen HER!
      Dette er et helt digitalt arrangement og åpent for alle. Passer for deg mellom 0-110 år.
      Geitmyra matkultursenter for barn jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barn.
    • Lokalmat på menyen

      I Skjærgårdsmatuka ( 30/8-5/9) kan du spise skikkelig gode lokalmatretter på flere restauranter! Vi anbefaler dere å være tidlig ute med å booke bord, her blir det #lokalmatglede .

      Restauranter og menyer publiseres fortløpende på Facebooksiden HER

      Booking av bord skjer hos det respektive spisested.

    • 13:00

      Holt Gård -Gårdsvandring og godsaker på grillen

      Holt gård tar imot gårdsbesøk som vanlig på lørdager og søndager, påmelding  HER:https://holtgard.makeplans.net

      Lørdag og søndag i  SKJÆRGÅRDSMATUKA  er dessuten grillen varm med ulike godsaker fra gården og det blir blir gårdsvandring kl 13 :00 og kl 15:00 disse to dagene.

    • 15:00

      Holt Gård -Gårdsvandring og godsaker på grillen

      Holt gård tar imot gårdsbesøk som vanlig på lørdager og søndager, påmelding  HER:https://holtgard.makeplans.net

      Lørdag og søndag i  SKJÆRGÅRDSMATUKA  er dessuten grillen varm med ulike godsaker fra gården og det blir blir gårdsvandring kl 13 :00 og kl 15:00 disse to dagene.