Under Skjærgårdsmatuka i august vil det være mange muligheter til å oppleve matglede og lære mer om mat, bærekraft og helse. 

Programmet oppdateres fortløpende. 

    • Bak med oss, nyt kortreist aftens+ bedriftsbesøk «bak fasaden»!

      WITH bakeri vil by på en kveld med felles baking,
      kortreist kveldsmat og prat/ foredrag om oppstart av bedrift som produserer mat midt i byen. Et slags bedriftsbesøk «bak fasaden»!
      David (sjefsbaker) lærer bort sine triks.
      Maria (avdelingsleder Bydelshuset og kokk) lager en deilig suppe på kortreiste råvarer.
      Kjersti (grunder) holder foredrag/ tar del i praten om oppstart av bedrift.
      Kl. 19-20
      Lær å bake våre kanelboller & kardemommeboller
      Max 10 personer
      Kl. 20-2130
      Deilig kortreist suppe med brød & urtesmør.
      Prat/ foredrag om grunder-livet og oppstart av lokalmat bedrift i Tønsberg. (Suppe, nystekte boller & kaffe inkludert).
      Max 50 personer
      Kl. 19-20 Bolle-kurs (samt suppe, foredrag
      +8 boller med hjem)
      Pris pr person: 290kr
      Kl. 20-2130 Suppe & foredrag
      Pris pr person: 150kr
      For påmelding:
      Send oss en mail til post@bydelshuset.com
      Skriv hva du melder deg på, navn og tlfnummer.
      Hjertelig velkommen!
    • Få friske blomster med nyttedyr

      Få tips og råd om hvordan du kan bruke nyttedyr i produksjonen på en optimal måte. Vi gir en gjennomgang av de vanligste skadedyrene og nyttedyrene som brukes i blomsterproduksjon.

      Foredraget egner seg for produsenter av blomster i veksthus (potteplanter, spiselige blomster, planteskoler og hagesentre).

      Foredragsholder Silje Stenstad Nilsen, (utdannet økolog fra NMBU og jobber i NORGRO med salg og rådgiving av nyttedyr).

      Arrangementet er gratis.

      Les mer om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/725263468298224/

    • Lokalmatglede på Tønsberg Torv!

      I samarbeid med Skjærgårdsmat har Tønsberglivet i perioden 27.-29. august Lokalmatmarked på Torvet i Tønsberg! Denne helgen er markedsplassene på Tønsberg Torv forbeholdt lokale matprodusenter fra fylket.

      Råvarene du selger må ha sin opprinnelse fra regionen vår. Bli med på Skjærgårdsmatuka du også!🥬🥩🥕

      Booking gjøres på: https://www.tonsberglivet.no/tonsberg-torv/ (OBS! må være lokal matprodusent! Alle retningslinjer angående smittevern ligger på nettsiden.)

    • Skjærgårdsmatuka på Gjennestad

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      Vi vil etter hvert komme med program for dagene på mattorget.

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.

      Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

      Under Skjærgårdsmat uka har vi en tippekonkurranse med en flott premie, og alle barn får en ball.

      Les mer om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/932661940511080/

    • Lokalmatglede på Tønsberg Torv!

      I samarbeid med Skjærgårdsmat har Tønsberglivet i perioden 27.-29. august Lokalmatmarked på Torvet i Tønsberg! Denne helgen er markedsplassene på Tønsberg Torv forbeholdt lokale matprodusenter fra fylket.

      Råvarene du selger må ha sin opprinnelse fra regionen vår. Bli med på Skjærgårdsmatuka du også!🥬🥩🥕

      Booking gjøres på: https://www.tonsberglivet.no/tonsberg-torv/ (OBS! må være lokal matprodusent! Alle retningslinjer angående smittevern ligger på nettsiden.)

    • Skjærgårdsmatuka på Gjennestad

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      Vi vil etter hvert komme med program for dagene på mattorget.

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.

      Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

      Under Skjærgårdsmat uka har vi en tippekonkurranse med en flott premie, og alle barn får en ball.

      Les mer om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/932661940511080/

    • 8:30-15:30

      Skjærgårdsmatkonferansen 2020

      Er du opptatt av mat, bærekraft og helse for barn og unge? Bli med på Skjærgårdsmatkonferansen 28. august i Tønsberg!

      Velkommen til Skjærgårdsmatkonferansen 2020. Universitetet i Sørøst-Norge inviterer i samarbeid med Skjærgårdsmat AS til årets nasjonale konferanse hvor debatter, foredrag og diskusjoner som omhandler matglede, bærekraft og helse står i fokus.

      Vi byr på en spennende og innholdsrik dag, hvor vi har invitert politikere, forskere, fagmiljøer, bønder, produsenter, industrien til å holde innlegg og debatter samt at erfaringer fra praksis blir presentert. Her får du en liten smakebit av programmet:

      Dato: 28. august 2020, klokken 09.00-16.00 Sted: Hotel Klubben, Tønsberg

      Konfransier for dagen; Andrew Kroglund

      08:30 Registrering

      09:00 Velkommen v/ Anne Rygh Pedersen, Ordfører i Tønsberg Kommune, Øystein Hjørnevik, Styreleder i Skjærgårdsmat og Næringssjef i Tønsberg Kommune og Marthe Bottolfs, Universitetet i Sørøst-Norge

      Del 1. «Fra kunnskap til handling»

      Her blir blant annet ulik forskning og tema som matsikkerhet, matforsyning, matglede, helse og bærekraft belyst.

      «Kosthold, overvekt og diabetes» Jøran Hjelmesæth leder av Nasjonalt senter for ernæring og Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold
      «Mat for både kropp og klode» Helle M. Meltzer, forskningssjef FHI
      «Hvordan mat- og måltidspolitikk kan bedre folkehelsa» Arnt Steffensen, leder i Kost og ernæringsforbundet
      «Korn og selvberging», Wendy Marie Waalen, forsker og avdelingsleder ved NIBIO
      «Paneldiskusjon» Ledet av Andrew Kroglund

      12:00 Lokalmatlunsj -Restaurant og Matfag v/Greveskogen Videregående Skole i regi av Trond Andresen

      Del 2.«Matglede i praksis»

      Her presenteres ulike prosjekt og erfaringer som fremme matglede, bærekraft og helse i blant annet skoler og barnehager.

      «Kunnskap, veien til matglede», Harald Osa fra FoU sjef, BAMA Gruppen
      «Grønnsakshagen Vestfold», Thorleif Muller leder i Vestfold bondelag
      «Å servere fisk i barnehagen -går det an»? Fiskesprell v/ Bård Greni (kokk)
      «Hvordan bidra til økt grønnsaksinntak i barnehagen?», BRA mat i barnehagen, Anne Lene Kristiansen, Universitetet i Sørøst-Norge
      «Den Magiske Fabrikken – barn og unge skaper verdifulle kretsløp», Kaia Lind, Kommunikasjonssjef i Vesar
      «HOPP -Helsefremmende kosthold i Horten kommune», Pia H.Torcio, Horten kommune
      «Liv og røre i Telemark – Kosthold og fysisk aktiviteter i skoler – blir det bedre? », Guro Høydal (prosjektleder) og Marthe Bottolfs (førstelektor i mat og helse), Universitetet i Sørøst-Norge
      «Blomster og Bier i skolen», Skoleprosjekt i startgropa, Ole Bjørn Moen (inspektør) Ramnes Skole

      15:55 Takk for i dag

      Hold av datoen 28. august, dette blir garantert en «påfyll-dag»!

      For mer informasjon www.skjaergaardsmat.no

    • Lokalmatglede på Tønsberg Torv!

      I samarbeid med Skjærgårdsmat har Tønsberglivet i perioden 27.-29. august Lokalmatmarked på Torvet i Tønsberg! Denne helgen er markedsplassene på Tønsberg Torv forbeholdt lokale matprodusenter fra fylket.

      Råvarene du selger må ha sin opprinnelse fra regionen vår. Bli med på Skjærgårdsmatuka du også!🥬🥩🥕

      Booking gjøres på: https://www.tonsberglivet.no/tonsberg-torv/ (OBS! må være lokal matprodusent! Alle retningslinjer angående smittevern ligger på nettsiden.)

    • Skjærgårdsmatuka på Gjennestad

      Velkommen til SKJÆRGÅRDSMAT UKA på Mattorget Gjennestad!

      Vi vil etter hvert komme med program for dagene på mattorget.

      På Mattorget Gjennestad vil du kunne handle KUN Norsk produserte varer!

      Her kan du handle alt fra grønnsaker, fisk, honning, egg, syltetøy og mye mer! Alt er direkte fra bonden.

      Vi bidrar til større matmangfold, og sunnere mat • Mer rettferdig mathandel • Det skaper flere lokale arbeidsplasser • Større lokal verdiskapning

      Under Skjærgårdsmat uka har vi en tippekonkurranse med en flott premie, og alle barn får en ball.

      Les mer om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/932661940511080/

    • Bli kjent med nyttedyra

      For barn og familier
      Sted: Bydelshuset
      Arrangør: NORGRO AS og Skjærgårdsmat

      Visste du at gartnerne bruker tusenvis av nyttedyr som hjelpere for å bekjempe skadedyr?

      Du får se og ta på levende nyttedyr og lære litt om de vanligste nyttedyrene. Kanskje du allerede har noen nyttedyr i din egen hage?

      Foredragsholder Silje Stenstad Nilsen, (utdannet økolog fra NMBU og jobber i NORGRO med salg og rådgiving av nyttedyr).

      Arrangementet er gratis

      https://www.facebook.com/events/271230900815740/