-mat, bærekraft og helse

Hotel Klubben, Tønsberg 28.08.20.

Velkommen til Skjærgårdsmatkonferansen 2020. Universitetet i Sørøst-Norge inviterer i samarbeid med Skjærgårdsmat AS til årets nasjonale konferanse hvor debatter, foredrag og diskusjoner som omhandler matglede, bærekraft og helse står i fokus.

Vi byr på en spennende og innholdsrik dag, hvor vi har invitert politikere, forskere, fagmiljøer, bønder, produsenter, industrien til å holde innlegg og debatter samt at erfaringer fra praksis blir presentert. Her får du en liten smakebit av programmet:

 

Dato: 28. august 2020, klokken 09.00-16.00

Sted: Hotel Klubben, Tønsberg

Konferansiers for dagen; Andrew Kroglund

Program:

08:30 Registrering

09:00 Velkommen v/ Anne Rygh Pedersen, Ordfører i Tønsberg Kommune, Øystein Hjørnevik, Styreleder i Skjærgårdsmat og Næringssjef i Tønsberg Kommune og Marthe Bottolfs, Universitetet i Sørøst-Norge

 

Del 1. «Fra kunnskap til handling» 

Her blir ulik forskning og tema som matsikkerhet, matforsyning, matglede, helse og bærekraft belyst.

  • «Kosthold, overvekt og diabetes» Jøran Hjelmesæth leder av Nasjonalt senter for ernæring
  • «Mat for både kropp og klode» Helle M. Meltzer, forskningssjef FHI
  • «Hvordan mat- og måltidspolitikk kan bedre folkehelsa» Arnt Steffensen, leder i Kost og ernæringsforbundet
  • «Korn og selvberging», Wendy Marie Waalen, forsker og avdelingsleder ved NIBIO
  • «Paneldiskusjon» Ledet av Andrew Kroglund

12:00 Lokalmatlunsj -Restaurant og Matfag v/Greveskogen Videregående Skole

 

Del 2.«Matglede i praksis»

Her presenteres ulike prosjekt og erfaringer som fremme matglede, bærekraft og helse i skoler og barnehager.

  • «Kunnskap, veien til matglede», Harald Osa, FoU sjef, BAMA Gruppen
  • «Grønnsakshagen Vestfold», Thorleif Muller leder i Vestfold bondelag
  • «Å servere fisk i barnehagen -går det an»? Fiskesprell v/ Bård Greni (kokk)
  • «Hvordan bidra til økt grønnsaksinntak i barnehagen?», BRA mat i barnehagen, Anne Lene Kristiansen, Universitetet i Sørøst-Norge
  • «Den magiske fabrikken -et magisk tilskudd til skole og barnehage», Kaia Lind, Kommunikasjonssjef i VESAR
  • «HOPP -Helsefremmende kosthold i Horten kommune», Pia H.Torcio, Horten kommune
  • «Liv og røre i Telemark – Kosthold og fysisk aktiviteter i skoler – blir det bedre?», Guro Høydal (prosjektleder) og Marthe Bottolfs (førstelektor i mat og helse), Universitetet i Sørøst-Norge
  • «Blomster og Bier i skolen», Skoleprosjekt i startgropa, Ole Bjørn Moen (inspektør) Ramnes Skole

 

15:55 Takk for i dag

 

Hold av datoen 28. august, dette blir garantert en «påfyll-dag»!

 

Billetter Ticketco:  https://tonsbergsentrum.ticketco.events/no/nb/e/skjaergaardsmat_konferansen

 

For mer informasjon: www.skjaergaardsmat.no