-mat, bærekraft og helse

Er du opptatt av mat, bærekraft og helse for barn og unge? Bli med på Skjærgårdsmatkonferansen 28. august i Tønsberg!
Velkommen til Skjærgårdsmatkonferansen 2020. Universitetet i Sørøst-Norge inviterer i samarbeid med Skjærgårdsmat AS til årets nasjonale konferanse hvor debatter, foredrag og diskusjoner som omhandler matglede, bærekraft og helse står i fokus.
Vi byr på en spennende og innholdsrik dag, hvor vi har invitert politikere, forskere, fagmiljøer, bønder, produsenter, industrien til å holde innlegg og debatter samt at erfaringer fra praksis blir presentert. Her får du en liten smakebit av programmet:
Dato: 28. august 2020, klokken 09.00-16.00
Sted: Hotel Klubben, Tønsberg
Konfransier for dagen; Andrew Kroglund
08:30 Registrering
09:00 Velkommen v/ Anne Rygh Pedersen, Ordfører i Tønsberg Kommune, Øystein Hjørnevik, Styreleder i Skjærgårdsmat og Næringssjef i Tønsberg Kommune og Marthe Bottolfs, Universitetet i Sørøst-Norge
Del 1. «Fra kunnskap til handling»
Her blir blant annet ulik forskning og tema som matsikkerhet, matforsyning, matglede, helse og bærekraft belyst.
«Kosthold, overvekt og diabetes» Jøran Hjelmesæth leder av Nasjonalt senter for ernæring og Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold
«Mat for både kropp og klode» Helle M. Meltzer, forskningssjef FHI
«Hvordan mat- og måltidspolitikk kan bedre folkehelsa» Arnt Steffensen, leder i Kost og ernæringsforbundet
«Korn og selvberging», Wendy Marie Waalen, forsker og avdelingsleder ved NIBIO
«Paneldiskusjon» Ledet av Andrew Kroglund
12:00 Lokalmatlunsj -Restaurant og Matfag v/Greveskogen Videregående Skole i regi av Trond Andresen
Del 2.«Matglede i praksis»
Her presenteres ulike prosjekt og erfaringer som fremme matglede, bærekraft og helse i blant annet skoler og barnehager.
«Kunnskap, veien til matglede», Harald Osa fra FoU sjef, BAMA Gruppen
«Grønnsakshagen Vestfold», Thorleif Muller leder i Vestfold bondelag
«Å servere fisk i barnehagen -går det an»? Fiskesprell v/ Bård Greni (kokk)
«Hvordan bidra til økt grønnsaksinntak i barnehagen?», BRA mat i barnehagen, Anne Lene Kristiansen, Universitetet i Sørøst-Norge
«Den Magiske Fabrikken – barn og unge skaper verdifulle kretsløp», Kaia Lind, Kommunikasjonssjef i Vesar
«HOPP -Helsefremmende kosthold i Horten kommune», Pia H.Torcio, Horten kommune
«Liv og røre i Telemark – Kosthold og fysisk aktiviteter i skoler – blir det bedre? », Guro Høydal (prosjektleder) og Marthe Bottolfs (førstelektor i mat og helse), Universitetet i Sørøst-Norge
«Blomster og Bier i skolen», Skoleprosjekt i startgropa, Ole Bjørn Moen (inspektør) Ramnes Skole
15:55 Takk for i dag
Hold av datoen 28. august, dette blir garantert en «påfyll-dag»!

 

Billetter Ticketco:  https://tonsbergsentrum.ticketco.events/no/nb/e/skjaergaardsmat_konferansen