Matfesten avlyses, men Skjærgårdsmat-prosjektet trapper opp arbeidet gjennom andre tiltak for å fremme lokalmat i vår region.
-Verdiene og målsettingen til Skjærgårdsmat AS om å synliggjøre vår unike matregion er viktigere enn noensinne, så selv om vi ikke kan samle store folkemengder skal vi finne andre måter å lage matfest for Tønsberg-regionen, sier daglig leder i Skjærgårdsmat AS, Bente Bugge-Erlingsen.
Skjærgårdsmat ble arrangeret for første gang i august 2019 i Tønsberg sentrum. Interessen for god og sunn lokalprodusert mat viste seg å være enorm fra første stund. Ca 15.000 personer besøkte matfesten på brygga og nær 1500 personer deltok på ulike konferanser om matglede, helse og bærekraft.
-Ambisjonene for 2020 har hele tiden vært økt besøk på matfesten, mange flere lokale matprodusenter som får vist seg fram og et bredere konferansetilbud innenfor de samme temaene, forklarer Bugge-Erlingsen.
Planleggingen har kommet langt og Skjærgårdsmat ville også i 2020 blitt et av flere vellykkede arrangementer i Tønsberg. Interessen for kortreist og sunn mat er på vei til å etablere seg hos stadig flere, samtidig som vi virkelig begynner å få øynene opp for alle de flotte matprodusentene vi har rett utenfor kjøkkendøra.
-Nå har situasjonen utviklet seg slik at det ikke vil være mulig eller forsvarlig å arrangere matfest i august hvor 25.000 personer samles på et relativt lite område. Derfor har vi dessverre sett oss nødt til å avlyse matfestdelen av Skjærgårdsmat i 2020. Dette beklager vi selvsagt på det sterkeste, sier Bugge-Erlingsen.
Hun legger ikke skjul på at selve Matfesten trolig er den av alle aktivitetene i Skjærgårdsmat som bringer det viktige budskapet om mat, helse og bærekraft ut til flest personer.
-Vi jobber nå derfor med å utvikle Skjærgårdsmatuka med mange små arrangementer som igjen skal tilgjengeliggjøres for et bredt publikum, forklarer hun.