19/08/2020

En uke med fokus på å velge lokalt -Vi er heldige som bor her

Vi bor midt i matfatet. Det skal vi både få se og smake når Skjærgårdsmatuka starter mandag 24. august.

-Hadde alle i Norge fått i oppdrag å bare lagt lokalmat på tallerkenen er det få som hadde hatt så mye å velge i, og så mye snadder på tallerkenen som vi som bor her, sier daglig leder for Skjærgårdsmat AS Bente Bugge-Erlingsen.

 

Nå inviterer hun til Skjærgårdsmatuka med fokus på nettopp maten vi har rett utenfor døra. For selv om de store planene om folkefest ble avlyst har Skjærgårdsmat AS funnet andre måter å servere oss kunnskap og matglede.

 

-Da vi måtte utsette den store konferansen og matfesten bestemte vi oss for at vi gjennom mange små arrangement skal synliggjøre alt det fantastiske vi har å by på i vår region, sier daglig leder for Skjærgårdsmat AS Bente Bugge-Erlingsen.

 

Gjennom uka står det masse spennende på programmet. Det vil blant annet være økologisk grønnsaksmarked, frokost på Kysten, flere restauranter serverer nye retter med lokale råvarer, det blir kurs om nyttedyr, workshop for bransjen, matmarked på Gjennestad og næringspolitisk dialogmøte med NHO Mat&Drikke «KLIMAKUR 2030: Hvordan sikre bærekraftige løsninger og lønnsomhet innenfor matproduksjon?»

 

-Det er gøy å se mangfoldet i programmet, og interessen det skaper. Noen av arrangementene er allerede fulltegnet, sier Bugge-Erlingsen.

 

Det er nettopp det å skape engasjement og interesse for maten i vårt fylke som er målet for prosjektet Skjærgårdsmat som etablert for litt over to år siden.

-Vi som bor her blir stadig mer bevisste på det mangfoldet og kvaliteten på det som dyrkes og produseres rundt oss, og vi opplever at forbrukerne stadig blir mer opptatt av lokalmat. Spesielt de yngre. For oss som bor her er det viktig. Kortreist og sunn mat er viktig for blant annet miljøet, folkehelsen, og til rekruttering og verdiskaping til næringen.  Vi har fantastiske matprodusenter rundt oss, og det beste av alt er at vi støtter de bare ved å ta bevisste valg – velge lokalt i handlekurven og spise nydelig mat, sier Bugge-Erlingsen.

 

Nå oppfordrer de alle til å gå inn og ta en titt på programmet for å se om det er noe som frister.

 

-Programmet er bredt og spennende, vårt mål er at det skal være noe for alle. Små og store. Finn noe dere liker og meld dere på, oppfordrer Bugge-Erlingen.

 

Hele programmet: https://www.skjaergaardsmat.no/program/

 

Styreleder i Skjærgårdsmat, Øystein Hjørnevik og daglig leder Bente Bugge-Erlingsen møtes gjerne til en prat om Skjærgårdsmatuka. De er begge tilgjengelige onsdag 19. august. Ta kontakt med Bente Bugge-Erlingsen bente@skjaergaardsmat.no